Úvodní strana » Aktuálně » Tajemství Asie & Wine degustation 12.3.2025 - druhý POP UP v River´s

Tajemství Asie & Wine degustation 12.3.2025 - druhý POP UP v River´s

Ochutnejte tajemství asijských receptů ve spojení s perfektně vybranými víny. Přijďte odklopit pokličky syčících pánví, objevte chutě neznámého koření a bylin, dotkněte se plamenů i prchavého kouře. Dne 12.3. od 17:00 pořádáme již druhou POP UP degustaci ve spolupráci s River´s smokelab restaurant. Ohromí vás atmosféra pravých asijských tržišť spojená s profesionální degustací vybraných vín z vinotéky Markuzzi. Připravili jsme si pro vás jedinečnou šestichodovou degustaci s vinným párováním.
Cena menu spolu s otevřenou degustací vín je 2.190 Kč na osobu.
Těšíme se na vás i vaše přátele. Rezervace si můžete předem udělat na webu River´s restaurant.
A co vás čeká?

Oblíbenou Tom Yam polévku jsme přepracovali do krémové omáčky, která lahodně obalí tradiční soba nudle a doplní křupavou langustýnu v panko strouhance. O svěžest se postará asijská máta, bazalka a perila. Naší degustaci ale začneme jinou gurmánskou lahůdkou: mušli Sv. Jakuba z grilu budeme podávat s kaviárem, voňavou omáčkou z citrónové trávy a yuzu, o pikantnost se postará rafinovaný fermentovaný kampotský pepř.

Bez kachny by to nešlo!

Kachna patřila mezi skvosty asijské kuchyně už od pradávných mandarínských dob a ani my ji v naší degustaci nemůžeme vynechat. Stařený steak z kachních prsíček z našeho dry ageru s jablkem z popela doplní hluboká, plná chuť švestkové omáčky s tóny badyánu, sušeného zázvoru, hřebíčku i asijské skořice. Pro dokonalý výsledek omáčky používáme kamenné hmoždíře a směs koření tlučeme ručně. Tím to ale nekončí! Kachnu si v tomto chodu vychutnáte hned dvakrát. Kromě šťavnatého kachního prsíčka vám na jednom talíři dopřejeme i křupavou rolku s trhanou kachnou a Jidášovým uchem, doplněnou o svěží salátek z mizuny.

Sofistikované propojení země a kouře.

Ohněm ošlehaný flank steak si vychutnáte s křupavým lotosovým kořenem, zemitými houbami shitaké s restovaným zázvorem, fava fazolkami a krásně hedvábným bramborovým pyré s misou pastou a kouřovým sezamem.

 

 

River´s tatarák v asijské úpravě!

Tatarák patří mezi nejoblíbenější chody na zeměkouli a jinak tomu není ani v asijské části světa. Precizně dochucenou hovězí svíčkovou budeme podávat na pálených listech čínského zelí. Jeho čerstvou nebo restovanou chuť jistě znáte, ale chuť listu ošlehanou plamenem vás určitě ohromí!

Sladká tečka!

Posledním degustačním chodem bude překvapivě dezert! Ano, bude to opravdu chuťové překvapení v podobě live flambované Crêpe Suzette se smoukovaným
pomerančovo-mandarinkovým karamelem, který doplní kafírová limeta.

Moc se na vás těší nejen náš personál, ale i všechny naše talíře a naleštěné pánvičky!