Úvodní strana » Aktuálně » Marseille night

Marseille night

Francouzská degustace v nejkrásnější zahradě v Praze!

Je nám potěšením Vás pozvat na náš první zahradní tematický večer této sezóny. Již 22.4. se v Garden´s můžete přesunout na jih Francie do přímořského města Marseille. Budete mít jedinečnou příležitost ochutnat naše šesti-chodové degustační menu laděné do autentických středomořských chutí, perfektně spárované s limitovanými víny od vybraných francouzských mikro dodavatelů, včetně vína, které se podává na papežském dvoře, a to vše za 1 890 Kč, včetně vinného párování ke každému z chodů. Večerem vás provede pan Aleš Pokorný sommelier ze společnosti Blanc de Blancs, kde pro vás všechny výjimečná vína pečlivě vybrali! Degustační menu pro vás připravil šéfkuchař týmu Garden´s pan Michal Šorf.

Jedinečná vína, s jedinečným příběhem!

Středomořské chody doplní klenoty jihofrancouzských vinic jako Lo Paire z vinařství Domaine Chabbert, hvězda mezi víny nabízena v michelinsky oceňovaných restauracích, ale i ikonické Tavel Rosé z vinařství Domaine Prieure de Montezargues, kde se víno produkuje už od 11.století! Právě toto víno bylo jednou ze dvou podávaných na papežském dvoře v Avignonu a vy máte teď příležitost ho s námi ochutnat!  Samotný příběh každého z vín včetně správného párování k vašemu chodu vám už poradí sám sommelier Aleš Pokorný během večera.

A co jsme si pro vás připravili s našimi kuchaři?

Francouzskou atmosféru naladí nejen vynikající vína a hudba, ale i chody nejrůznějších středomořských chutí. Čeká vás pestré degustační menu od tradiční marseillské tapenády ze zelených oliv na prachu z provensálských bylinek, přes sušenou šunku Jambon de Bayonne přísně regulované certifikace IGP a marseillskou Bouillabaisse rybí polévku, až po dva hlavní chody a dezert z naší cukrárny. Součástí večera bude i live cooking show s našimi profesionálními kuchaři přímo před vámi v naší zahradě! Těšit se můžete na filet z makrely na provensálském ratatouille se smoukovaným olivovým olejem, s máslovou emulzí s pastisem, grilovaným artyčokem a bramborovým fondánem. Ale to není vše! Hlavním vrcholem bude příprava marseillského risotta, během kterého budou kuchaři flambovat kalamáry a podávat je s konfitovaným fenyklem, crumblem a humřím bisquem!

Jako sladkou tečku si budete moci vychutnat pravé francouzské Mille feuille s vanilkovým krémem, malinovým gelem, malinami a makronkovým crumblem z naší cukrárny!


Získejte přehled o nadcházejících tematických večerech!

Nenechte si ujít nadcházející akce tohoto roku! Odebírejte náš newsletter a buďte mezi prvními, kteří dostanou přehled podrobných informací ke každé z akcí včetně kompletního menu a případného programu na večer! 

 

Pole označená * jsou povinná.